tisdag 22 november 2016

Slänt, Sedum och balkongen

Under våren tog vi tag i den sista delen av slänten och fixade den med sprängsten, en del hade vi själva men vi fick även en del från grannen som behövde bli av med en del. Win win!
Det blev även ett par turer till Mölnlycke garden center som vi har fastnat för då de har ett enormt utbud och bra kvalité.
Den lokala handelsträdgården Oscarshöjd fick också ett par besök innan slänten var hyfsat full med växter. Även här finns mycket som vi fått gratis från andras trädgårdar, mina föräldrars sommarstuga har en tomt som är en guldgruva och en stor växt fick vi av en annan granne.
Blev jättesnyggt med gräset längst ner tycker vi.
Murarna vid uppfarten fick på markduk och ett lager jord. Sen har vi fyllt på lite pö om pö med Sedum. Här har vi fått en hel del från mina föräldrars sommarstuga och så har vi fyllt på med lite "köpeväxter" för att få en bra mix.
Tanken är förstås att växterna skall sprida sig så det blir helgrönt.
Balkongen fick ju sig en omgång färg innan entrén byggdes.
Från början hade vi inte tänkt måla balkongstolparna men efter några turer fram och tillbaka, med Hjältevadshus, om att den ena stolpen var fult skarvad så gav vi upp och jag spackladde och  målade istället.


Det blev jättebra och vi är helnöjda med valet att måla, tycker att balkongen ser mycket mer färdig ut i helvitt (se översta bilden). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar